Kongsberg Automobilselskap har helt fra starten vært med på ulike arrangementer med god dugnadsånd. I 1997 passerte Norgesløpet gjennom Kongsberg med post i parken ved Bergverksmuseet, den såkalte Kvarten, eller Vertshuset Kristian Kvart. Et idyllisk parkområde ved Lågen.

Senere samme år passerte Norgesløpet af 1914 på veg til Notodden. De gamle og beryktede Saggrendabakkene ble satt i kjørbar stand av Selskapets medlemmer. På Kirketorget var det matstasjon, og i Saggrendabakkene stilte klubbmedlemmer med gamle 4-hjulstrekkere for å berge deltakere i nød.

NVK arrangerte i 2000, vårmønstring fra Lierkroa til Kongsberg, der KAS la opp løypa og foresto omvisning i Sølvgruvene.

I 1997 og 1998 deltok selskapet i forretningsstandens årlige markering, Sølvdagene, med utstilling av biler på Kvarten. I 1999 flyttet bilutstillingen til Kirketorget, og selskapet foretok en kjøretur i byen og nære omegn.

I 2000 tok vi skrittet videre ved å arrangere eget løp, «Kongsbergknekken». Dette har siden vært fast tradisjon i midten av august, med omkring 100 deltakere hvert år.

Det arrangeres stadig populære utflukter både nært og fjernt, til interessante steder og garasjer,