Gammelbiltur til Vemork

Gammelbiltur til Vemork

Publisert av Pål Kjeldsberg den 10.04.24.
Hei dere
For en tid tilbake etterlyste vi forslag fra medlemmene på hva vi kunne finne på, og Pål Kjeldsberg hev seg rundt og kom med forslag om besøk til Tungtvannskjelleren på Rjukan, noe styret syntes kunne være en god ide.
Som vi snakket om på medlemsmøte på mandag, har vi forslag om å gjøre en liten vri på medlemsmøtet 13. mai. Vi tenkte at dette skulle bli et kjøremøte så vi fikk luftet våre veteranbiler etter vinterdvalen. Det vi foreslo på møtet var å kjøre til Vemork på Rjukan og besøke Tungtvannskjelleren. Vi hadde da lyst til å kunne få lov å kjøre over brua og opp til Tungtvannskjelleren. Siden det er stor pågang i helgene kunne ikke dette la seg gjøre, da ble vi henvist til å finne parkering på plassen før brua sammen med mange andre gjester. Derfor landet vi på mandag 13. mai som er vår møtedag, men denne gangen starter vi kl. 09.00 i stedenfor kl. 19. Vi fikk avtale med Vemork om å kjøre over brua og opp til Tungtvannskjelleren for så å parkere bilene på plenen. I tillegg fikk vi tilbud om inngang og lunch for kr. 375,- pr.pers. samt omvisning i Tungtvannskjelleren som klubben dekker. Pål Kjeldsberg sa seg villig til å lede ann kjøreturen begge veier.

Følgende kjørerute for turen:
Vi møtes denne gangen på parkeringen utenfor Kongsberghallen på Numedalsveien kl 08.30

Kl 0900 setter vi kursen opp Jondalen, så over Hovinheia eller langs Tinnsjøen, hjemreise over Råen til Tuddal og videre til Sauland. Her tar vi vestsidevegen til Yli. Over flyplassen og kjører opp mot Svelgfoss, Lisleherrad, Bolkesjø og Jondalen ned til byen.
Eller Hovinheia opp til Rjukan og Tinnsjøveien ned, i Gransherad tar vi veien om Årlifoss ned til Lisleherrad og derfra til Bolkesjø og hjem. Mange rolige veier skapt for gamle biler😄
Blir det styggevær og dårlig sikt nover Råen eller at vi finner ut at tiden går (tar vel 1,5 til 2 timer å kjøre over Råen) er alternativet Tinnsjøveien ned til Gransherrd. Et lite stykke opp i bakken tar vi til høyre mot Årlifoss-Lisleherrad. Følger da Tinnfoss banen nedover mot Notodden. I Lilseherrad kjører vi over dammen til Svelgfoss, passerer en flott modell av Heddal stavkirke, følger så veien videre opp til Bolkesjø og Jondalen nedover mot byen. Dette kan vi ta en prat om når vi spiser lunch på Vemork.

Siden vi skal ha lunch og omvisning må vi bestille dette på forhånd. Så de av dere (håper det blir mange) som synes dette ser bra ut og ønsker å være med, må melde dere på til undertegnede og ha betalt inn kr. 375,- pr pers innen 30 april. Vi må gi Vemork tilbakemelding 2. mai på hvor mange som kommer fra KAS.

Innbetaling kr. 375,- pr.pers skjer til konto 2250.67 56980 og merkes VEMORK innen 30 april.

Program

            
11:00 - 11:15: Vemork / Velkommen utenfor tungtvannskjelleren 11:15 - 11:30: Vemork / Kort intro i tungtvannskjelleren 11:30 - 12:00: Vemork / Tungtvannskjelleren 12:00 - 13:00: Cafè Vemork 13:00 - 13:30: Vemork / Film "If Hitler had the Bomb" 13:30 - 14:00: Vemork / Utstillinger uten guide


Mvh
For styret
Geir Olsen
Formann KAS