Reisebrev fra KAS sommertur 2024.

Reisebrev fra KAS sommertur 2024.

Publisert av Pål Kjeldsberg den 25.06.24. Oppdatert 26.06.24.

Reisebrev KAS sommertur 2024

Årets sommertur gikk til Lindesnes, nærmere bestemt Lindesnes Havhotell fra torsdag 20. juni til søndag 23. juni. Det var påmeldt 88 personer som fordelte seg over 47 kjøretøy.

 

Denne gangen var det ingen felles avreise men flere kjørte nok i følge nedover mot Sørlandet. Noen tok muligens sørlandske mens andre tok den alternative ruten mot Notodden og videre til Seljord osv. som var beskrevet i dokumentene vi fikk tilsendt.

Været var med oss og turen nedover gikk for vår del i åpen bil og fint landskap.

Første felles samlingspunkt var middagen på hotellet på torsdag kl 19.30, noe som var helt utmerket. Kvelden ble avrundet med sosialt samvær med hyggelige KAS folk.

 

Fredag var det duket for kjøretur til Lindesnes fyr. På vei fra hotellet og når vi ankom Lindesnes fyr ble vi filmet. Bjørn har nå fått denne filmen som vi på et senere tidspunkt skal få se.  På Lindesnes fyr  ble vi tatt i mot av guid som holdt et foredrag i Steinhallen på fyret, det ble avsluttet med en liten filmsnutt som viste været til forskjellige tider på fyret. Deretter var det bare og vandre rundt og avlegge fyrtårnet et besøk samt se på alt det andre som var der.

Turen videre gikk til Lomsesanden  hvor vi inntok pizzabuffet. Vertskapet stekte pizza over en lav sko i steinovnen og det komme mange forskjellige pizzaer på bordene, jeg tror de fleste ble gode og mette før veien gikk videre til butikken Trunken, Vanse City og Lista fyr for de som ville det.

Før middagen fikk vi et foredrag fra August Fjellskår. Han har bygd seg opp innen fiskeflåten. Han har drevet med fiske i all sin tid etter skolen og har eid en del fiskebåter og eier fortsatt noen.  Han har tatt med seg ungdommer ut på fiske som stort sett satt hjemme og spilte Playstation hele natta og var kommet litt på siden av samfunnet. Disse ble det folk av ombord i båtene. Veldig interessant foredrag.

Lørdag var værgudene litt mere vrange, mere overskyet med noe drypping fra oven. Denne dagen var i utgangspunktet til fri dispensasjon. Bjørn hadde via hotellet fått tilbud om å besøke noen som drev med museum og restaurering av gamle biler. En del satte kursen av gårde og hadde en fin opplevelse.  Roar Lindland som forøvrig kjører Porche cup har et fantastisk museum i Lyngdal med gamle biler og anleggsmaskiner samt en landhandel. Trond Arild Jørgensen som var den andre og holder til på Vigerland er utrolig flink når det gjelder restaurering av gamle biler, han kalles Bilbyggeren. Trond Arild skulle ikke ha noe for at vi kom til han, men Bjørn overrakte Kongsberknekk statuen til han som takk for at vi fikk komme.

Så var det tre retters middag om kvelden. Denne startet med foredrink og mingling før vi gikk til bords.  Det gikk litt langsomt med serveringen denne kvelden men til gjengjeld ble det en del, i tillegg til vår vitsegeneral Ronald, som hadde gode og av og til litt på kanten historier å fortelle, så latteren satt rimelig løs. Bjørn Wennberg fortalte litt om neste års jubileumstur som turkomiteen drev og jobbet med. Denne går da til Hardanger hvor det startet, det er bare og glede seg til det.

 

Søndagen ble det omvisning i restaurant Under som lå like ved hotellet før alle satt kursen hjem over igjen.

Stort sett gikk turen greit for de fleste men det ble et uhell utenfor hotellet da vi skulle til Lindesnes fyr, det var ikke alle som kunne kjøre hjem med sine egne biler, men dette for eventuelt bli en annen historie.

Legger ved en god del bilder som er tatt av Bjørn og undertegnede fra turen vår.

 

Igjen så har turkomiteen med Bjørn Wennberg i spissen levert en fantastisk sommertur, vi takker for et fantastisk opplegg fra alle samen som var med, og ser frem til sommerturen 2025.

 

Heidi og Geir

Besøk hos Roar Lindland jr.

Vitsekongen, Ronald.

Foredrag av August Fjellskår.

Gamle Lindesnes fyr.

Infotavle Lindesnes fyr.

Under

Innvendig i Under

Lindesnes fyr

Lindesnes Havhotell

Pizzabakeren

Lomsesanden pizzabuffe

Mange trapper opp til fyret

Middag dag 1

Middag dag 2

 

Middag dag 3

Overrekkelse av statuett til Trond Arvid Jørgensen

Rast Lista fyr

Samlet i Steinhallen Lindesnes

Skipper august Fjellskår

Trond Arvid Jørgensen

Utenfor Drunken.